PAMUK ve İPLİK


Kuruluştan bugüne ham pamuk, %100 pamuk iplik, pamuk-naylon ve pamuk-polyester karışım iplikler yer alanında güvenilir Mısır ve Çin üretici firmalarına danışmanlık hizmeti veriyoruz. Politikamız güncel koşullarda en uygun hizmeti sağlayarak sürdürülebilir ticari ilişkiler kurulmasını desteklemektir.

GÜNCEL Küresel ölçekte dış ticaretin hızlanması sonucunda deniz taşımacılığına olağan dışı bir katma değer sağladı. Uzak Doğu’dan gelen gemilerin Süveyş rotasını kullanmaktan Somali korsanlarının saldırıları dolayısıyla kaçınıp Ümit Burnu’nu dolaşmaları teslimatları geciktirdi. Bugünlerde ortamın normale dönmesi eski rotaya dönüşü sağlayıp navlunları bir nebze düşürse de ticaretteki artış ve konteyner eksikliği fiyatları dengeliyor. Bu koşullarda; ithal hammaddeye dayalı üretimi sağlıklı sürdürebilmek adına, stoklu çalışmanın yararı vardır.

Dolar’ın baskılanması, dolar/avro paritesinin tekstil sektörü ihracatçılarının karlarını olumlu etkilemesi dış alımlarda istikrar gerektiriyor. Navlun avantajına sahip Mısır, devlet tekstil sektörünü yeniden yapılandırarak kaliteyi yükseltirken maliyetleri düşürmeyi hedefleyerek en büyük pazarlarından Türkiye’de kullanıcıları destekliyor. Türk deniz taşımacılığının gelişmesi özellikle Akdeniz ülkeleri arasında düzenli çalışma olanağı yaratsa da limanlardaki sıkışıklık ve konteyner bulma sıkıntısı nedeniyle sağlıklı planlama ve güncel takip gerektiriyor. Navlun fiyatlarının tekrar yükselmeye başlaması Çin, Hindistan, Pakistan’dan deniz yoluyla ve Orta Asya ülkelerinden karayoluyla yapılan ithalatları olumsuz yönde etkiliyor.