PAMUK ve İPLİK


Türk tekstil sektörü firmalarına, kuruluştan bugüne güvenilir Mısır ve Çin üretici firmalarının yetkili temsilcisi olarak hizmet veriyoruz. Ürün gamımızda ham pamuk, %100 pamuk iplik, pamuk-naylon ve pamuk-polyester karışım iplikler yer alıyor. Politikamız ihtiyaç duyulan ürünleri güncel en uygun fiyatlarla temin etmektir. Dönemsel piyasa hakkında bilgileri güncel olarak sitemizden izleyebilirsiniz.

MISIR Giza pamuğundan mamul: 30-40-50-60-80-100/1 penye kompakt; 40-50-60-80-100/2 penye kompakt; 80-100-120/2 kompakt gazeli iplikler ile Yunan pamuğundan mamul 30/1, 50/1, 60/2, 60/2 gazeli ve pamuk-polyester karışım iplikler için fiyat sorabilirsiniz.

GÜNCEL Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile Dünya Ticaretinde değişen dengeler, özellikle enerji piyasasındaki sürekli fiyat artışları enerji tüketiminin yoğun olduğu sanayi sektörlerini doğrudan etkileyerek maliyetleri arttırmaya devam ediyor. Özellikle tekstil sektöründe suni elyafta hammadde daralması ve sezon sonuna doğru gidilirken azalan doğal elyaf stokları ülkemizde çokça tüketilen pamuk/polyester karışımlı iplik üretimini sınırlayarak fiyatlarda sürekli artışa neden oluyor. Hammadde daralması yanında dövizdeki oynamalar fiyatları yükselterek maliyetleri sürdürülebilir olmaktan çıkarıyor. Taşımacılık sektöründe yaşanan konteyner sorunu dolayısıyla yüklemelerin gecikmesi sonucunu doğuruyor. Bu koşullarda; üretimi sağlıklı sürdürebilmek adına, hammadde ve ara mal tedarikinin günün koşulları içerisinde değerlendirilmesi karlı olacaktır.

Dolar’da yaşanan yükselme trendinin maliyetleri artırması, dolar/avro paritesinin tekstil sektörü ihracatçılarının karlarını olumsuz etkilemesi alımlarda çok daha dikkatli olunmasını gerektiriyor. Navlun avantajına sahip Mısır, devlet tekstil sektörünü yeniden yapılandırarak kaliteyi yükseltirken maliyetleri düşürmeyi hedefleyerek en büyük pazarlarından Türkiye’de kullanıcıları destekliyor.

Konteyner fiyatlarının düşmesiyle Çin de aktif biçimde tekstil hammaddelerinin ihracatını hızlandırmaya çalışıyor.

Tekstil dışında cam üretiminde kullanılan silis kumu (%99,5+ SiO2 ihtiva eden) ve ağır/hafif soda külü tedarikinde güvenilir kaynaklarımızdan yardımcı oluyoruz. Lütfen aramaktan çekinmeyiniz.